INSPIRATION FÖR BOENDE UNDER TÅGRESAN

Gör din vistelse till en upplevelse!

Varför inte göra boendet under resan till en upplevelse i sig! Att hitta häftiga hostels på alla platser du besöker är inte möjligt, det är vi medvetna om. Men när möjligheten finns, go for it! Vi har skapat en lista med hostels som definitivt är värda att spana in. Några av dem är helt unika av sitt slag, andra har de perfekta förhållandena för att låta dig lära känna andra resenärer. Majoriteten av dem har dessutom en helt ok prislapp.

 

Kolarbyn, Stockholm, Sverige

Några timmar från Stockholm mitt i vildmarken hittar du en av de mest primitiva stugbyarna du kan tänka dig. Sugen på en dusch, hoppa i sjön, för här finns inga duschar. Lunchdags? Då lagar du allt från grunden med hjälp av simpla köksredskap. Definitionen av en ecolodge!

7 Fells Hostel, Äkäslompolo, Finland

Det nordligaste vandrarhemmet i Finland där du har chansen att uppleva stjärnklara nätter och norrsken. Vandrarhemmet är precis som en föreställer sig ett typiskt finskt hem; varmt och mysigt med träinredning.

Marken Guesthouse, Bergen, Norge

Mitt i centrum av Bergen hittar du detta mysiga hostel. Personalen är mycket välkomnande och är alltid redo att hjälpa dig med allt från att hitta ett äventyr till att endast hitta din väg runt om i området.

The Circus Hostel, Berlin, Tyskland

Här bor du på ett centralt läge som har den rätta atmosfären. Dessutom är vandrarhemmet miljövänligt och använder sig utav 100% förnybar energi. Här kommer du att känna dig välkommen på direkten då det alltid är något på gång. Vad sägs om ölkvällar, livespelningar med DJs och quizkamper?

Lucky Lake Hostel, Amsterdam, Nederländerna

Vandrarhemmet ligger lite utanför centrum, men du kan enkelt ta dig hit med en buss, vilket dessutom är helt gratis. Här möts du av en härlig atmosfär och en bra utgångspunkt för utforskande av omgivningen. Rummen är galet ikoniska då de ligger i faktiska husvagnar.

The Bunk Taksim Hostel, Istanbul, Turkiet

För mindre än ett årtionde sedan låg denna plats i ruiner, men lokala investerare tog tag i saken år 2014 och gjorde om byggnaden till ett designhostel. Idag blomstrar området, med nya affärer och annat skoj. Högst upp i vandrarhemmet gömmer sig en takterrass som bjuder på en mäktig vy över Istanbul.

The Swanky Mint Hostel, Zagreb, Kroatien

När du är i Kroatien bör du se till att övernatta på Swanky Mint Hostel. Vandrarhemmet är det mest prisbelönta i Kroatien och är den perfekta platsen för designintresserade. Här tas industriell design till nya nivåer då byggnaden tidigare användes som tvätteri och för textilfärgning under 1800-talet.

Mosaic House, Prag, Tjeckien

Det här är inte bara ett trevligt hostel, det är dessutom ekovänligt och producerar imponerande 0 % i utsläpp då det har solceller som energikälla samt energisparande arkitektur. Här hittar du både ett boutiquehotell och en livligt hostel.

The Swanky Mint Hostel, Zagreb, Kroatien

När du är i Kroatien bör du se till att övernatta på Swanky Mint Hostel. Vandrarhemmet är det mest prisbelönta i Kroatien och är den perfekta platsen för designintresserade. Här tas industriell design till nya nivåer då byggnaden tidigare användes som tvätteri och för textilfärgning under 1800-talet.

The Fair and Square Hostel, Belgrad, Serbien

Det här boendet har ett av de populäraste lägena i Belgrad. Trädgården tillhörandes vandrarhemmet bjuder in till drömmiga grillkvällar och har en avslappnad och nice atmosfär.

Lavender Circus, Budapest, Hungary

“En bild säger mer än tusen ord” sägs det och när det kommer till Lavender Circus stämmer detta helt och hållet. Rummen är unikt dekorerade med handmålningar och atmosfären är magisk. Dessutom är området ett av de mysigaste hela i Budapest.

Hostel Old Plovdiv, Plovdiv, Bulgarien

I en vacker gammal byggnad hittar du detta vandrarhem som snarare kan beskrivas som en boutique-bed and breakfast. Du är endast en kort promenad från alla sevärdheter och får uppleva den gamla stadsdelen Plovdiv up close.

Celica Art Hostel, Ljubljana, Slovenien

Välkommen till ett före detta fängelse som kan bli ditt hem under ett antal nätter i Ljubljana. Det tog mer är tio år för ett kollektiv av konstnärer att övertala myndigheterna om att få ta över fängelsebyggnaden. Idag är platsen mycket intressant att övernatta på då över 80 konstnärer från hela världen har tagit sig hit för att omvandla fängelset till dagens Celica Art Hostel.

The Nomad, Sevilla, Spanien

Välkommen till miljövänliga The Nomad i Sevilla. Här finns inga tv-apparater, men det finns flertalet ytor för relaxing och häng med andra resenärer. Använd takterrassen och kolla in de olika eventen som anordnas under kvällarna.

Surfing Etxea, San Sebastián, Spanien

Detta hostel har ett centralt läge precis bredvid stranden. Om du är här för att vandra, fånga vågor eller helt enkelt bara chilla, är det här platsen för dig i San Sebastián. Atmosfären är vänlig och miljön är avslappnad.

Slow City Hostel, Pontevedra, Spanien

Endast 100 meter från den portugisiska pilgrimsrutten vid Camino de Santiago hittar du detta 100 år gamla familjeägda vandrarhemmet som renoverats för att efterlikna sin originalarkitektur från 20-talet.

Secret Garden Lisbon, Lissabon, Portugal

Vandrarhemmet ligger mitt i det trendigaste området i Lissabon. Stilen är modern och har en touch av portugisisk design. Njut av solen på terassen och träffa andra resenärer. Här kan du dessutom utmana dem på en runda biljard.

Selina Porto, Porto, Portugal

Endast ett stenkast från Selina Porto hittar du restauranger, barer och stadens centrum. När du promenerar in mot stadskärnan kommer du att passera foodtrucks som serverar lunch, eller om du går förbi kvällstid, DJs som spelar riktigt coola tunes. Välkommen till en plats med äkta resevibes.

 

UTFORSKA ALLA RESEFÖRSLAG FÖR TÅGLUFFEN HÄR