VOLONTÄRA PÅ FESTIVALER I SOMMAR

Att resa med ett syfte är coolt - och bra.

Volontärarbeta sida vid sida med locals för att göra skillnad för lokala samhällen och bidra till ett bättre djur- och naturskydd. Att bidra till förändring toppar många utav dagens resenärers bucketlists.

Det går hand i hand med den ökade oron för vår planets framtid.

På KILROY tror vi på att stötta lokalt drivna projekt över hela världen vilka jobbar mot FNs globala mål för hållbar utveckling. Vårt mål är att skapa en värdefull utbyte mellan dig som resenär och inte minst för projekten.

Vi uppmuntrar till att tänja dina gränser på alla nivåer, från två dagar på en festival i Europa till fyra månaders seriöst arbete med marint djur -och- naturskydd i Filippinerna.

Så varför inte prova på att volontärarbeta i sommar? Europas många festivaler är i behov av en hjälpande hand - entusiasm, goda organisatoriska förmågor och samarbete tar dig långt oavsett vilket projekt du väljer att engagera dig inom.

Om du har en lucka i dina sommarplaner och behöver inspiration, spana då in dessa festivaler. Projekten är till för att inspirera och tillhör inte KILROYs volontärprogram.

Om du vill veta mer om möjligheterna till att volontärarbeta utomlands genom KILROY, hör då av dig till oss så berättar vi mer.

 

Festival Volunteering Center, juni - augusti 2020 i Ungern

En hemsida som fungerar som en paraplyorganisation för flertalet festivaler i Ungern. Din ansökan kommer därför bli giltig för volontärarbete vid alla inkluderade festivaler. Besök sidan här.

Vill du vara med och organisera ett evenemang? Vill du har arbetslivserfarenhet från en festival? Spana då in den här sidan och dess häftiga möjligheter.

ett publikhave framför en konsert på kvällen

Roskildefestivalen, 27 juni - 4 juli 2020 i Danmark

Den mest kända och internationellt hyllade festivalen i Danmark erbjuder ett större utbud av arbetsuppgifter för volontärer. Vissa av positionerna godtar ansökan från icke-danskspråkiga. Läs mer här. 

volontärarbeta på roskildefestivalen

Outlook Music Festival, 30 juli - 4 augusti 2020 i Kroatien

En riktigt explosiv festival under fyra dagar. Rave i gamla romerska amfiteatrar, på stränder och på båtar. You name it. Hiphop, underground dance, drum'n'bass på tio scener. Upplev festivalen som volontär och få på så vis både ett gratis festivalpass och en inblick i Balkans festivalyra. Läs mer här.

på festival under tågluffen

Øyafestivalen, 11-15 augusti 2020 i Norge

Mitt i centrum av Oslo arrangeras den miljövänliga Øyafestivalen som bjuder på en mix av rock, hiphop och pop. Festivalområdet ligger i den stora Tøyenparken och är en sann grön festival helt dedikerad till miljö.

Över 2 600 volontärer roddar gemensamt den här maxade festivalen. Läs mer här.

tre tjejer på festival i norge

Way Out West, 13-15 augusti 2020 i Göteborg

Internationella artister i mitt i Slottsskogen i centrala Göteborg.

Way Out Wests lineup under den här sommarens upplaga är riktigt nice. Festivalen utnyttjar de ljusa sommarnätterna till max. Way Out West styrs i sann hållbarhetsanda och är dessutom HBTQ-diplomerad. Läs mer här.

två tjejer chillar på way out west i göteborg

Sarajevos filmfestival, 14-21 augusti 2020 i Bosnien-Hercegovina

Sarajevos filmfestival har sedan länge byggt sin framgång på att ta hjälp utav ett stort antal volontärer.

 

Brussels Games Festival, 28-30 augusti 2020 i Belgien

Den här festivalen är helt dedikerad till spel, brädspel såväl som rollspel, och är i behov av ett gäng engagerade volontärer. Läs mer om festivalen här.

 

UTFORSKA ALLA RESEFÖRSLAG FÖR TÅGLUFFEN HÄR